Creatief onthaasten is een weldaad

Je wilt wat meer tijd voor creativiteit in je eigen leven of in dat van je kind. Of je merkt dat je kind niet zo blij is, maar je kunt niet duiden waaraan het ligt. Je zoekt iets laagdrempeligs om het te helpen. 

Kleur met je hart biedt workshops voor groepen kinderen of volwassenen en individuele kindertekencoaching. Ik werk met goede materialen, zoals kleurvaste potloden, bijenwaskrijt en ecoline. De workshops worden gegeven in de voormalige basisschool Spaubeek en bij mooi weer op een locatie buiten.

Tekenen voor kinderen in kleine groepjes kan op elke eerste woensdagmiddag en/of zaterdagochtend van de maand. Kijk op Facebook voor het laatste nieuws.

Neem gerust contact op.

Creatief onthaasten is een weldaad

Je zoekt een activiteit waar je je goed bij voelt, waarbij het niet voorop staat wat het uiteindelijk resultaat is. Je wilt wel creatief aan de slag, maar denkt dat je dat niet kunt. Of je mist een stuk creativiteit op de school van je kind. Of je merkt dat je kind niet zo blij is, maar je kunt niet duiden waaraan het ligt. Je zoekt iets laagdrempeligs om het te helpen.

De manier van tekenen van Kleur met je hart is anders dan gewoon tekenen. Het is veel meer bezig zijn vanuit je gevoel, vaak abstract, hoewel het ook figuratief mag zijn, maar dat staat niet op de voorgrond. 

Kleur met je hart biedt workshops voor groepen kinderen of volwassenen én individuele kindertekencoaching. Ik werk met goede materialen, zoals kleurvaste potloden, bijenwaskrijt en ecoline. De workshops worden gegeven in de voormalige basisschool Spaubeek, bij mooi weer buiten óf op vraag op locatie.

Kijk op Facebook voor het laatste nieuws.

Neem gerust contact op.

Workshops intuïtief tekenen voor groepen kinderen of volwassenen

Groepsworkshops 

Wil je een creatieve ontspanning bieden die verder gaat dan ‘gewoon maar wat tekenen’? Voor kinderen en volwassenen geef ik geregeld groepstekenbijeenkomsten.

Hoe ziet een bijeenkomst eruit?

Liefst werk ik thematisch, passend bij het seizoen. Bij schoolkinderen begin ik met eenvoudige lijnenopdrachten of spiegelend tekenen. Soms lees ik een verhaal voor, gebruik ik bijpassende muziek en dan komt de grotere tekening. Bij heel jonge kinderen ben ik meer met beweging op papier bezig.

Bij de kinderen aan wie ik de creatieve workshops geef, zie ik plezier en ontspanning. Door tekenen komen ze in een positieve flow. Creatief bezig zijn is zo goed voor hun ontwikkeling. Tekenen doe je met je hart en handen en is daardoor een mooie afwisseling bij alle andere dingen die kinderen al vanuit hun hoofd moeten doen. Met  ogenschijnlijk eenvoudige manieren om te tekenen kun je op een diepere laag bezig te zijn, soms bewust, soms onbewust. De tekentaal is de taal die kinderen op lichaamsniveau begrijpen.

Door de goede materialen wordt het helemaal een kleurenfeest. De workshops worden gegeven in de voormalige basisschool Spaubeek en bij mooi weer op een locatie buiten. 

De workshops voor volwassenen zijn qua opbouw nagenoeg hetzelfde. Ook hier werk ik gericht met een thema en een meer diepgaande opdracht.

NIEUW: Bij het Toon Hermans Huis Maastricht geef ik elke laatste vrijdagochtend van de maand van 10.00 tot 11.30 uur een workshop intuïtief tekenen voor volwassenen. Het is niet iets natekenen, maar tekenen op gevoel, je eigen gevoel. We werken rondom kleur en beleving waarbij het altijd goed is wat je maakt.

Ben je of ken je iemand die getroffen is door kanker: bij deze workshops kun je afschakelen op een creatieve manier. Tekenen is een vorm van zelfexpressie die bevrijdend kan werken of zelfs helend. Waar woorden tekort kunnen schieten, spreekt de taal van de expressie, de taal van de tekening.
Praktisch:
We werken met verschillende materialen per bijeenkomst: potloden, bijenwas, pastelkrijt, ecoline en verf.
Het is mogelijk om je voor de hele reeks op te geven zodat je verzekerd bent van een plaats. Uiteraard is aanmelding per keer ook mogelijk. Er is plek voor maximaal 8 deelnemers per bijeenkomst. De workshop gaat door bij minimaal 3 deelnemers. Kijk voor meer informatie op

“Het is meer dan gewoon tekenen”

Prijzen groepstekenbijeenkomsten

Voor kinderen:

 • Voor peuters: drie kwartier tekenen voor 9 euro per kind.
 • Voor kinderen van vier tot twaalf jaar: tekenlessen van steeds een uur voor 10 euro per kind.
 • Voor kinderen vanaf twaalf jaar: tekenlessen van steeds een uur voor 12,50 euro per kind.
 • Een jaarreeks maandelijkse thematische workshops van steeds twee uur voor kinderen vanaf 7 jaar voor 20 euro per deelnemer per maand. We werken via een programmalijn toe naar een eindwerk. Instappen kan desgewenst ook tussendoor.

Voor volwassenen:

 • Een jaarreeks maandelijkse thematische workshops van steeds twee uur voor 25 euro per deelnemer per maand. We werken via een programmalijn toe naar een eindwerk. Instappen kan desgewenst ook tussendoor.

Ik werk kleinschalig (maximaal zes tot acht deelnemers) en kan daardoor persoonlijke aandacht bieden. Daarnaast geef ik workshops in bibliotheken of andere culturele of maatschappelijke instanties waar kinderen of volwassenen bij elkaar komen. De programma-inhoud is in overleg.

Verkoop van kunstzinnige kaarten en boekenleggers

Ook maak en verkoop ik abstracte ansichtkaarten, mini-cadeaukaartjes en boekenleggers. Je kunt deze kopen bij:

 • Inlijsterij Ollie in Elsloo, Jurgensstraat 34
 • Boekhandel Krings in Sittard, Brandstraat 23
 • of bij mijzelf met een minimum aantal van 4 stuks per bestelling. De prijzen zijn dan:
 1. Ansichtkaart enkel: € 1,75 los, set van 4 is € 6,50.
 2. Ansichtkaart dubbel: € 2,25 los, set van 4 is €8,50.
 3. Kadokaart € 1,00 per stuk
 4. Boekenlegger € 1,00 per stuk

Verzendkosten
Bestellingen verstuur ik met PostNL. Afhankelijk van de omvang van de bestelling zijn de kosten € 3,75 of € 6,25. Stuur een mail naar kleurmetjehart@gmail.com met je naam, adres en je bestelling. Na betaling zal ik de bestelling verzenden.

Neem contact op om te bespreken wat ik voor je kan betekenen.

“Het is meer dan gewoon tekenen”

Kleur met je hart biedt verschillende mogelijkheden:

 • groepstekenbijeenkomsten voor kinderen en volwassenen;
 • inhuur op locatie zoals in bibliotheken of andere culturele of maatschappelijke instanties waar kinderen of volwassenen bij elkaar komen. De programma-inhoud is in overleg.
 • kindertekencoaching als er problemen spelen om daarmee creatief aan de slag te gaan óf als je je kind in een heel rustige setting begeleid wilt laten tekenen.

Kleinschaligheid en persoonlijke aandacht staan bij mij voorop.

Neem gerust contact op.

Individuele kindertekencoaching.

Soms spelen er ook problemen. Dit heeft altijd een oorzaak. Met tekencoaching tekent het kind zijn/haar eigen verhaal op papier. Tekentaal staat heel dicht bij het kind.

Als je wilt weten of ik je kind kan helpen, plan dan een gesprek om daar samen achter te komen

Neem gerust contact op.

Individuele tekencoaching is in eerste instantie voor kinderen die extra steun of zorg nodig hebben of die in een heel rustige setting begeleid willen tekenen. Iedere tekening vertelt zijn eigen verhaal. Ook als woorden tekort schieten, spreekt de taal van de tekening. Het is fijn om via tekenen het gesprek met het kind aan te gaan en op een creatieve manier te werken aan de problemen die het kind ondervindt.

Sinds ik werkzaam ben in het onderwijs, ben ik met tekenen al van betekenis geweest voor kinderen. Een kind dat bijvoorbeeld erg verdrietig is, maar nog te jong is om dit met woorden uit te leggen, vertelt zijn verhaal met de tekening. Alleen al dat te laten zien, is al een hele stap.

Wil je weten wat ik voor jouw kind kan betekenen?
Neem gerust contact op.

Elke tekening is een verhaal op zich

Tekencoaching bied ik aan voor kinderen van alle leeftijden, maar ik richt me vooral op kinderen van vier tot dertien jaar.
Ook nu werk ik uiteraard met goede materialen, zoals kleurvaste potloden, bijenwaskrijt en ecoline. Vooral bijenwaskrijt is ideaal voor jonge kinderhandjes. Kinderen zijn verrast door de kleurenrijkdom en vinden het mooi om ermee te werken. Zo wordt het helemaal een feest voor het oog en het hart.

Tekencoaching kan plaatsvinden in de oude basisschool in Spaubeek of mij bij thuis.

Wil je je kind een creatieve ontspanning bieden die verder gaat dan ‘gewoon maar wat tekenen? Wil je je kind helpen zich beter te voelen? Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan gerust contact met mij op.

Contact

Elke tekening is een verhaal op zich

Tekencoaching bied ik aan voor kinderen van alle leeftijden, maar ik richt me vooral op kinderen van vier tot dertien jaar.
Ook nu werk ik uiteraard met goede materialen, zoals kleurvaste potloden, bijenwaskrijt en ecoline. Vooral bijenwaskrijt is ideaal voor jonge kinderhandjes. De kwaliteit van de materialen maken het tekenen nog meer een feest. Kinderen zijn verrast door de kleurenrijkdom en vinden het mooi om ermee te werken. Zo wordt het helemaal een feest voor het oog en het hart.

Tekencoaching kan plaatsvinden in de oude basisschool in Spaubeek of bij mij thuis. Een sessie tekencoaching of een oudergesprek kost 45 euro per uur.

Wil je je kind een creatieve ontspanning bieden die verder gaat dan ‘gewoon maar wat tekenen? Wil je je kind helpen zich beter te voelen? Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan gerust contact met mij op.

Contact

Waarom Kleur met je hart?

Er zijn veel methoden om kinderen te stimuleren en begeleiden in hun ontwikkeling. Ik koos voor de creatieve invalshoek. Om vooral opgroeiende kinderen de ontspannen werking van tekenen te bieden en om ze te coachen via creativiteit, richtte ik Kleur met je hart op.

De naam voor mijn onderneming koos ik intuïtief. Het vertegenwoordigt wat ik belangrijk vind: bezig zijn met kleur én werken vanuit je gevoel, je hart. Het hart is een krachtig symbool, dat over de hele wereld bekend is. Het geeft het gevoel van vrije expressie en van een verhaal dat verteld wordt. Het is niet meer binnen de lijntjes kleuren, maar juist daarbuiten. Dat geldt hier zowel letterlijk als figuurlijk. Bij het kleuren, verven en krijten stroomt het verhaal als vanzelf naar buiten. Je kleurt met je hart.

Wie ben ik?

Zelf vond ik het als kind heerlijk om te kleuren, vooral veel binnen de lijntjes. Op het vwo koos ik voor tekenen en na mijn middelbare schooltijd volgde ik tekenlessen bij de toenmalige volksuniversiteit. Als opgroeiend meisje wilde ik graag anderen helpen, vooral kinderen. Toen ik zelf als jonge vrouw te maken kreeg met rouw merkte ik hoe helend creatieve tekentherapie kan zijn.

Later ben ik een groepscursus abstract tekenen gaan doen. Mooi was de verwondering die ontstond door het kleurenspel op papier, het samen bezig zijn in een flow. Ik verkende het abstracte tekenen verder en doe sindsdien eigenlijk weinig anders meer. Maar vooral leerde ik om gewoon te werken vanuit mijn gevoel. Dat was de mooiste les.

Sinds 2020 werk ik in het basisonderwijs. Er is niet altijd genoeg ruimte voor creativiteit, niet alleen bij kinderen, bij volwassenen vaak ook niet. Steeds meer kwam het besef dat ik het welzijn van anderen wilde bevorderen via zelfexpressie.

“Hier mag je buiten de lijntjes kleuren”

Tot mijn geluk ontdekte ik de opleiding tot kindertekencoach bij De Toverboom in De Bilt. De creatieve expressie die ik daar leerde, geef ik door.

Als ik naar kunst kijk, dan houd ik vooral van veel kleur en ga ik altijd af op mijn gevoel. Ik wil geraakt worden door wat ik zie en niet door wat het voor moet stellen. Dit is ook mijn uitgangspunt in de activiteiten die ik aanbied.